In juni bezat de Chinese overheid nog voor een bedrag van 843,70 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties. Dat is een daling met 24 miljard dollar of 2,70% in vergelijking met de maand voordien.

Japan en het Verenigd Koninkrijk hebben echter meer Amerikaanse staatsobligaties gekocht, waardoor het totale bezit aan VS-staatspapier in buitenlandse handen met 45,60 miljard dollar of 1,20% is gestegen tot 4000 miljard dollar.

Een terugval in de buitenlandse vraag zou leiden tot een stijging van de rentevoeten en in dat geval zou de Amerikaanse overheid dus meer rente moeten betalen op haar staatsschulden.

In juni bezat de Chinese overheid nog voor een bedrag van 843,70 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties. Dat is een daling met 24 miljard dollar of 2,70% in vergelijking met de maand voordien. Japan en het Verenigd Koninkrijk hebben echter meer Amerikaanse staatsobligaties gekocht, waardoor het totale bezit aan VS-staatspapier in buitenlandse handen met 45,60 miljard dollar of 1,20% is gestegen tot 4000 miljard dollar. Een terugval in de buitenlandse vraag zou leiden tot een stijging van de rentevoeten en in dat geval zou de Amerikaanse overheid dus meer rente moeten betalen op haar staatsschulden.