China blijft nochtans de grootste belegger in Amerikaanse staatsobligaties, op de voet gevolgd door Japan. Daarna volgt een derde partij, die door de Amerikanen steevast als 'Belgium' wordt omschreven. Het is natuurlijk niet zo dat de Belgische staat een grote positie in Treasuries aanhoudt.

Het is wel zo dat een mysterieuze koper via België Amerikaanse staatsobligaties koopt, maar dat heeft natuurlijk alles te maken met de aanwezigheid van Euroclear. Vermoedelijk houdt zich achter de mysterieuze koper een consortium van Amerikaanse banken schuil.

China blijft nochtans de grootste belegger in Amerikaanse staatsobligaties, op de voet gevolgd door Japan. Daarna volgt een derde partij, die door de Amerikanen steevast als 'Belgium' wordt omschreven. Het is natuurlijk niet zo dat de Belgische staat een grote positie in Treasuries aanhoudt. Het is wel zo dat een mysterieuze koper via België Amerikaanse staatsobligaties koopt, maar dat heeft natuurlijk alles te maken met de aanwezigheid van Euroclear. Vermoedelijk houdt zich achter de mysterieuze koper een consortium van Amerikaanse banken schuil.