De hogere Chinese goudreserve werd onlangs meegedeeld aan het Internationaal Monetair Fonds. China heeft voortaan de zevende grootste goudreserve. De landen of instellingen met de grootste goudreserve zijn de Verenigde Staten (8.124 ton), Duitsland (3.412 ton) en het IMF (3.217 ton).

Zelfs met de nieuwe aankopen erbij vertegenwoordigt het goud slechts 1,5% van de waarde van de Chinese valutareserves wat nog steeds zeer laag is in vergelijking met de wereldgemiddelde. De kans is volgens P&B Invest groot dat China zijn goudpositie sterk zal opdrijven doorheen de komende jaren.

De hogere Chinese goudreserve werd onlangs meegedeeld aan het Internationaal Monetair Fonds. China heeft voortaan de zevende grootste goudreserve. De landen of instellingen met de grootste goudreserve zijn de Verenigde Staten (8.124 ton), Duitsland (3.412 ton) en het IMF (3.217 ton).Zelfs met de nieuwe aankopen erbij vertegenwoordigt het goud slechts 1,5% van de waarde van de Chinese valutareserves wat nog steeds zeer laag is in vergelijking met de wereldgemiddelde. De kans is volgens P&B Invest groot dat China zijn goudpositie sterk zal opdrijven doorheen de komende jaren.