Daarbij werden nieuwe maatregelen besproken die een herhaling van de crisis van 2008 moeten voorkomen. Met de Verenigde Staten op kop wil de geïndustrialiseerde wereld dat China de nationale munt laat appreciëren.

De Chinezen zelf voelen daar niets voor, zodat over dit onderwerp geen akkoord kon worden bereikt. Er werd over het onderwerp van de valutakoersen dan ook uiteindelijk geen akkoord bereikt.

Algemeen wordt echter verondersteld dat China de yuan aan een langzaam tempo zal laten revalueren, veel trager dan de Amerikanen wel zouden willen. Toch zou een sterkere yuan China kunnen helpen om het inflatiegevaar te bestrijden.

Daarbij werden nieuwe maatregelen besproken die een herhaling van de crisis van 2008 moeten voorkomen. Met de Verenigde Staten op kop wil de geïndustrialiseerde wereld dat China de nationale munt laat appreciëren. De Chinezen zelf voelen daar niets voor, zodat over dit onderwerp geen akkoord kon worden bereikt. Er werd over het onderwerp van de valutakoersen dan ook uiteindelijk geen akkoord bereikt. Algemeen wordt echter verondersteld dat China de yuan aan een langzaam tempo zal laten revalueren, veel trager dan de Amerikanen wel zouden willen. Toch zou een sterkere yuan China kunnen helpen om het inflatiegevaar te bestrijden.