De voorraad cash waar China op kan terugvallen, volstaat om 1000 B2 Stealth bommenwerpers te kopen, 140 vliegtuigen op atoomkracht of tweeënhalve keer alle vastgoed in Manhattan. Met 60% van de reserves belegd in dollars zitten de Amerikanen echter met een probleem in de maag.

Het probleem is dat de dollar echter voortdurend in waarde daalt. Een dollar van 100 jaar geleden heeft nu nog maar 4% van zijn koopkracht overgehouden. Dat verklaart meteen waarom de Chinezen beetje bij beetje van hun dollars afwillen en recordhoeveelheden goud kopen.

De voorraad cash waar China op kan terugvallen, volstaat om 1000 B2 Stealth bommenwerpers te kopen, 140 vliegtuigen op atoomkracht of tweeënhalve keer alle vastgoed in Manhattan. Met 60% van de reserves belegd in dollars zitten de Amerikanen echter met een probleem in de maag. Het probleem is dat de dollar echter voortdurend in waarde daalt. Een dollar van 100 jaar geleden heeft nu nog maar 4% van zijn koopkracht overgehouden. Dat verklaart meteen waarom de Chinezen beetje bij beetje van hun dollars afwillen en recordhoeveelheden goud kopen.