Volgens het boegbeeld van Pimco is het financieel systeem hoogst onstabiel geworden, dit als gevolg van de te grote risico's die werden genomen. De schulden ingebouwd in het systeem zijn zo hoog opgelopen dat niemand nog durft te voorspellen wat er mee zal gebeuren.

Dat geldt ook voor China, waarvan niemand precies weet wat er de hand is. Gross is dan ook afkerig van een belegging in Azië, hij adviseert zijn klanten om hun heil elders in de wereld te zoeken. Rijk worden door nog meer schulden aan te gaan is uitgesloten, het realiseren van returns met dubbele cijfers is eveneens uitgesloten.

Volgens het boegbeeld van Pimco is het financieel systeem hoogst onstabiel geworden, dit als gevolg van de te grote risico's die werden genomen. De schulden ingebouwd in het systeem zijn zo hoog opgelopen dat niemand nog durft te voorspellen wat er mee zal gebeuren. Dat geldt ook voor China, waarvan niemand precies weet wat er de hand is. Gross is dan ook afkerig van een belegging in Azië, hij adviseert zijn klanten om hun heil elders in de wereld te zoeken. Rijk worden door nog meer schulden aan te gaan is uitgesloten, het realiseren van returns met dubbele cijfers is eveneens uitgesloten.