Hij is voorstander van een stijging van de koers van de yuan met 5 tot 6%. Een dergelijke stijging is aanvaardbaar, daarboven zou de Chinese export in gevaar kunnen komen.

Anderzijds is ook het probleem van de vastgoedsector echter nog niet opgelost. Het IMF gaf al aan dat de prijzen voor luxewoningen in Beijing en Nanjing en die voor gewone woningen in Shanghai en Shenzhen niet meer met de fundamentals overeenstemmen.

De Chinese overheid besliste gisteren om het minimumbedrag dat cash moet worden betaald bij de aankoop van een tweede woning wordt opgetrokken van 50 tot 60%. Bovendien wordt gedreigd met maatregelen wanneer men zich niet aan de opgelegde voorschriften houdt.

Hij is voorstander van een stijging van de koers van de yuan met 5 tot 6%. Een dergelijke stijging is aanvaardbaar, daarboven zou de Chinese export in gevaar kunnen komen. Anderzijds is ook het probleem van de vastgoedsector echter nog niet opgelost. Het IMF gaf al aan dat de prijzen voor luxewoningen in Beijing en Nanjing en die voor gewone woningen in Shanghai en Shenzhen niet meer met de fundamentals overeenstemmen. De Chinese overheid besliste gisteren om het minimumbedrag dat cash moet worden betaald bij de aankoop van een tweede woning wordt opgetrokken van 50 tot 60%. Bovendien wordt gedreigd met maatregelen wanneer men zich niet aan de opgelegde voorschriften houdt.