China blaast flatgebouwen op om er nieuwe te kunnen bouwen, kwestie van de economie kost wat kost draaiende te houden. Een belangrijke zorg daarbij is de tewerkstelling, want de overheid in Beijing kan sociale onrust bij de meer dan 1 miljard Chinezen missen als kiespijn.

De rest van de wereld gelooft dat de Chinese economie steeds meer gedreven wordt door consumptie, maar ook dat is een grote misvatting. De consumentenuitgaven zijn over de afgelopen 30 jaar maar met 9% gestegen. Een versnelling lijkt er niet dadelijk in te zitten, zodat de toekomst er hopeloos uitziet.

China blaast flatgebouwen op om er nieuwe te kunnen bouwen, kwestie van de economie kost wat kost draaiende te houden. Een belangrijke zorg daarbij is de tewerkstelling, want de overheid in Beijing kan sociale onrust bij de meer dan 1 miljard Chinezen missen als kiespijn. De rest van de wereld gelooft dat de Chinese economie steeds meer gedreven wordt door consumptie, maar ook dat is een grote misvatting. De consumentenuitgaven zijn over de afgelopen 30 jaar maar met 9% gestegen. Een versnelling lijkt er niet dadelijk in te zitten, zodat de toekomst er hopeloos uitziet.