In een interview met Shanghai Securities News verklaarde Chen dat Beijing de situatie in ieder geval op de voet blijven volgen. Over het stabiliteitsfonds heeft de minister niet zo veel goede woorden over.

Dat fonds heeft de kwaal van een acute in een chronische veranderd. Het valt moeilijk te zeggen wat er in de komende drie tot vijf jaar gaat gebeuren, maar Europa kan het volgens Chen nog heel moelijk krijgen.

Het is volgens de minister moeilijk te zeggen of de landen die in de problemen zijn geraakt er bovenop zullen raken. China heeft al onlangs al verklaard dat Europese landen in moeilijkheden op Chinese steun mogen rekenen.

In een interview met Shanghai Securities News verklaarde Chen dat Beijing de situatie in ieder geval op de voet blijven volgen. Over het stabiliteitsfonds heeft de minister niet zo veel goede woorden over. Dat fonds heeft de kwaal van een acute in een chronische veranderd. Het valt moeilijk te zeggen wat er in de komende drie tot vijf jaar gaat gebeuren, maar Europa kan het volgens Chen nog heel moelijk krijgen. Het is volgens de minister moeilijk te zeggen of de landen die in de problemen zijn geraakt er bovenop zullen raken. China heeft al onlangs al verklaard dat Europese landen in moeilijkheden op Chinese steun mogen rekenen.