Er zullen minstens voor een bedrag van 7000 miljard yuan aan nieuwe leningen toegestaan worden. Anderzijds mag de inflatie 4% bedragen, de economische groei 8% en de groei van de geldhoeveelheid 16%.

De bron van de informatie wenste niet genoemd te worden, want het betreft cijfers en percentages die nog niet officieel zijn. Met name het bedrag voor nieuwe leningen kan nog worden gewijzigd.

China wil het totaal bedrag aan kredieten beperken omdat een recordbedrag aan kredieten in 2009 de inflatie aanwakkerde en de inflatie deed toenemen.

Volgens BNP Paribas heeft China inderdaad behoefte aan ongeveer 7000 miljard yuan aan kredieten om de groei veilig te stellen.

Er zullen minstens voor een bedrag van 7000 miljard yuan aan nieuwe leningen toegestaan worden. Anderzijds mag de inflatie 4% bedragen, de economische groei 8% en de groei van de geldhoeveelheid 16%. De bron van de informatie wenste niet genoemd te worden, want het betreft cijfers en percentages die nog niet officieel zijn. Met name het bedrag voor nieuwe leningen kan nog worden gewijzigd. China wil het totaal bedrag aan kredieten beperken omdat een recordbedrag aan kredieten in 2009 de inflatie aanwakkerde en de inflatie deed toenemen. Volgens BNP Paribas heeft China inderdaad behoefte aan ongeveer 7000 miljard yuan aan kredieten om de groei veilig te stellen.