De explosie van de financieringskosten op korte termijn heeft alles te maken met een gebrek aan vertrouwen. China begint steeds meer symptomen van Lehman-affaire te vertonen, want ook in 2008 was er sprake van een explosie van de kortetermijnrente in de VS.

De gevolgen voor de financiële markten zijn zwaar, de Shanghai Composite Index bevindt zich momenteel op het laagste punt voor de afgelopen zeven jaar. Een andere belangrijk slachtoffer is de Australische dollar, die op zijn beurt helemaal door de vloer is gezakt.

De explosie van de financieringskosten op korte termijn heeft alles te maken met een gebrek aan vertrouwen. China begint steeds meer symptomen van Lehman-affaire te vertonen, want ook in 2008 was er sprake van een explosie van de kortetermijnrente in de VS. De gevolgen voor de financiële markten zijn zwaar, de Shanghai Composite Index bevindt zich momenteel op het laagste punt voor de afgelopen zeven jaar. Een andere belangrijk slachtoffer is de Australische dollar, die op zijn beurt helemaal door de vloer is gezakt.