China als locomotief van wereldwijd economisch herstel

Op 9 maart bereikten de beursmarkten een dieptepunt, waarna ze fors opveerden. De beleggers zijn erg gevoelig geweest voor diverse macro-economische gegevens, die lijken te wijzen op een zekere mate van stabilisering van de economische situatie en zelfs van een herstel van de economie, zoals blijkt uit de cijfers die ons bereiken vanuit China.

Dat land zou volgens Dexia immers de locomotief voor het herstel van de wereldwijde economie kunnen zijn; het pakte uit met cijfers die aangeven dat er zich een verbetering aftekent.

De economen van Dexia stellen vast dat de kredietverlening weer flink op gang komt (+27,1 %), dat de industriële productie weer aantrekt en dat de export zich herstelt.

In de Verenigde Staten spreken diverse statistieken de meest sombere voorspellingen over de evolutie van de economie tegen, en blijven verscheidene economische gegevens in aangename zin verrassen.

Ze zijn weliswaar verre van schitterend, maar weerspiegelen niet de meest pessimistische scenario’s die ons het einde van het financieel systeem en een lange, zware depressie voorspelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content