Daarnaast zijn noch China noch de Verenigde Staten in staat om grote hervormingen door te voeren, hervormingen die nochtans hoogstnoodzakelijk zijn. Volgens Tyler Durden verkeert China 2.0 in groot gevaar, waarbij China 1.0 het communistisch tijdperk tussen 1949 en 1977 omvat.

China 2.0 is dan de periode van modernisering tussen 1978 en 2003. China blijft afhankelijk van een onhoudbare groeidynamiek, de regering in Beijing blijkt in de praktijk niet in staat om de noodzakelijke hervormingen door te voeren om de economie in de juiste versnelling te brengen.

Daarnaast zijn noch China noch de Verenigde Staten in staat om grote hervormingen door te voeren, hervormingen die nochtans hoogstnoodzakelijk zijn. Volgens Tyler Durden verkeert China 2.0 in groot gevaar, waarbij China 1.0 het communistisch tijdperk tussen 1949 en 1977 omvat. China 2.0 is dan de periode van modernisering tussen 1978 en 2003. China blijft afhankelijk van een onhoudbare groeidynamiek, de regering in Beijing blijkt in de praktijk niet in staat om de noodzakelijke hervormingen door te voeren om de economie in de juiste versnelling te brengen.