PIMCO is eigenlijk een obligatiefonds geworden nadat experimenten met beleggingen in obligaties in de jaren 80 mislukten. Maar Bill Gross vindt het in de huidige marktomstandigheden niet langer raadzaam om overwegen te zijn in obligaties.

De timing van de wijziging van is enigszins vreemd, want de aandelenbeurzen gedragen zich uiterst nerveus. De Chicago Board Options Exchange Volatility Index bereikte recent een nieuwe piek voor de afgelopen 14 maanden.

Gross geeft echter de voorkeur aan aandelen uit de emerging markets. De oplopende overheidstekorten en de nieuwe financiële regelgeving gaan geruime tijd de groei in de VS afremmen.

Anderzijds zal ook in de Europa de groei vanwege de besparingsmaatregelen gedurende drie tot vijf jaar onder peil blijven.

PIMCO is eigenlijk een obligatiefonds geworden nadat experimenten met beleggingen in obligaties in de jaren 80 mislukten. Maar Bill Gross vindt het in de huidige marktomstandigheden niet langer raadzaam om overwegen te zijn in obligaties. De timing van de wijziging van is enigszins vreemd, want de aandelenbeurzen gedragen zich uiterst nerveus. De Chicago Board Options Exchange Volatility Index bereikte recent een nieuwe piek voor de afgelopen 14 maanden. Gross geeft echter de voorkeur aan aandelen uit de emerging markets. De oplopende overheidstekorten en de nieuwe financiële regelgeving gaan geruime tijd de groei in de VS afremmen. Anderzijds zal ook in de Europa de groei vanwege de besparingsmaatregelen gedurende drie tot vijf jaar onder peil blijven.