De twee bronnen, Pinhoe-1 en Arnhem-1 geheten, bevatten gasformaties van respectievelijk 60 en 45 meter in doorsnee.

Het vormen belangrijke ontdekkingen omdat ze een indicatie geven van het potentieel van het zogeheten Carnarvon basin. Chevron heeft een 50%-belang in het gebied en de overige 50% is in handen van Royal Dutch Shell.

Met de vondst van twee nieuwe gasvelden breidt Chevron zijn gasportfolio in Australië verder uit. Het aantal ontdekkingen in de Australische kustwateren bedraagt 19, geteld vanaf 2009.

De regio is cruciaal voor de groeistrategie van het Amerikaanse olie- en gasconcern. De locatie van de nieuwe gasvelden moedigt bovendien een uitgebreide zoektocht aan naar het potentieel rondom de kern van het Carnarvon basin.

Chevron blijft volgens ABN Amro belangrijkste olieaandeel in de Verenigde Staten vanwege de blootstelling van het bedrijf aan olieproductie en Brentolie, waarvoor een hogere prijs wordt betaald dan voor WTI. Het aandeel oogt redelijk gewaardeerd. De analisten van de bank handhaven hun opinie kopen met een koersdoel van USD 130.

De twee bronnen, Pinhoe-1 en Arnhem-1 geheten, bevatten gasformaties van respectievelijk 60 en 45 meter in doorsnee. Het vormen belangrijke ontdekkingen omdat ze een indicatie geven van het potentieel van het zogeheten Carnarvon basin. Chevron heeft een 50%-belang in het gebied en de overige 50% is in handen van Royal Dutch Shell. Met de vondst van twee nieuwe gasvelden breidt Chevron zijn gasportfolio in Australië verder uit. Het aantal ontdekkingen in de Australische kustwateren bedraagt 19, geteld vanaf 2009. De regio is cruciaal voor de groeistrategie van het Amerikaanse olie- en gasconcern. De locatie van de nieuwe gasvelden moedigt bovendien een uitgebreide zoektocht aan naar het potentieel rondom de kern van het Carnarvon basin. Chevron blijft volgens ABN Amro belangrijkste olieaandeel in de Verenigde Staten vanwege de blootstelling van het bedrijf aan olieproductie en Brentolie, waarvoor een hogere prijs wordt betaald dan voor WTI. Het aandeel oogt redelijk gewaardeerd. De analisten van de bank handhaven hun opinie kopen met een koersdoel van USD 130.