De meeste producten en diensten die de sector aanlevert, worden verwerkt in andere industrieën.

De chemische sector is daardoor de "industrie van de industrie". Slechts 24% van de fabricaten wordt rechtstreeks aan eindconsumenten verkocht.

De chemische industrie kampte lang met een slecht imago door haar ecologische voetafdruk, door het feit dat sommige producten schadelijk zijn voor de volksgezondheid en door een aantal chemische incidenten.

Als "industrie van de industrie" zijn de chemische bedrijven - en zeker de Europese - nochtans ideaal geplaatst om enkele oplossingen aan te reiken voor de belangrijkste uitdagingen van vandaag en morgen: de klimaatverandering en de uitputting van natuurlijke rijkdommen.

De meeste producten en diensten die de sector aanlevert, worden verwerkt in andere industrieën. De chemische sector is daardoor de "industrie van de industrie". Slechts 24% van de fabricaten wordt rechtstreeks aan eindconsumenten verkocht. De chemische industrie kampte lang met een slecht imago door haar ecologische voetafdruk, door het feit dat sommige producten schadelijk zijn voor de volksgezondheid en door een aantal chemische incidenten. Als "industrie van de industrie" zijn de chemische bedrijven - en zeker de Europese - nochtans ideaal geplaatst om enkele oplossingen aan te reiken voor de belangrijkste uitdagingen van vandaag en morgen: de klimaatverandering en de uitputting van natuurlijke rijkdommen.