Terwijl een winst per aandeel werd verwacht van USD 1,12 geeft PPG nu aan dat die zal uitkomen in de range van USD 1,30-1,35.

Er zijn volgens ABN Amro diverse redenen voor de betere prestaties. Het wereldwijde herstel is nu ook tot Europa doorgedrongen.

De vraag naar coatings is erg sterk. PPG is de nummer 2 wereldwijd na AkzoNobel. Bij Basismaterialen en in de fiberglassbusiness kunnen hogere prijzen worden berekend en is de vraag van eindgebruikers groot. CEO Bunch verwacht dat deze trend zich voortzet in het tweede kwartaal.

Dit is goed nieuws voor de chemiebedrijven die de analisten van ABN Amro volgen. De aandelen van AkzoNobel zullen kunnen profiteren van dit nieuws, al moet men in het achterhoofd houden dat PPG ook profiteert van lagere gasprijzen.

De vraag naar PPG-coatings is niet zozeer gerelateerd aan de Amerikaanse huizenmarkt, maar aan de Europese. Er zijn geen opmerkingen gemaakt over een lagere vraag in China, en dat is ook goed nieuws.

ABN Amro blijft erg enthousiast over de chemiesector, omdat tekorten in belangrijke chemische materialen, ingrediënten en componenten de prijzen opstuwen. Een nieuw goed jaar wordt verwacht voor de vraag en de prijzen.

Terwijl een winst per aandeel werd verwacht van USD 1,12 geeft PPG nu aan dat die zal uitkomen in de range van USD 1,30-1,35. Er zijn volgens ABN Amro diverse redenen voor de betere prestaties. Het wereldwijde herstel is nu ook tot Europa doorgedrongen. De vraag naar coatings is erg sterk. PPG is de nummer 2 wereldwijd na AkzoNobel. Bij Basismaterialen en in de fiberglassbusiness kunnen hogere prijzen worden berekend en is de vraag van eindgebruikers groot. CEO Bunch verwacht dat deze trend zich voortzet in het tweede kwartaal. Dit is goed nieuws voor de chemiebedrijven die de analisten van ABN Amro volgen. De aandelen van AkzoNobel zullen kunnen profiteren van dit nieuws, al moet men in het achterhoofd houden dat PPG ook profiteert van lagere gasprijzen. De vraag naar PPG-coatings is niet zozeer gerelateerd aan de Amerikaanse huizenmarkt, maar aan de Europese. Er zijn geen opmerkingen gemaakt over een lagere vraag in China, en dat is ook goed nieuws. ABN Amro blijft erg enthousiast over de chemiesector, omdat tekorten in belangrijke chemische materialen, ingrediënten en componenten de prijzen opstuwen. Een nieuw goed jaar wordt verwacht voor de vraag en de prijzen.