Voor 2015 gaat het bedrijft uit van een EBITDA-marge van 14 tot 15% en een rendement op werkkapitaal van 11 tot 12%.

Analisten geraadpleegd door persagentschap Bloomberg hielden rekening met een EBITDA-marge van 15.2%.

De koers-winstverhouding van het aandeel voor volgend jaar is 15,4. Het aandeel presteert dit jaar 21% beter dan de sector; de koers kan dus onder druk komen.

Voor alle divisies uitgezonderd Nutrition, dat vitamines en voedseltoevoegingen maakt, is de outlook ten opzichte van het tweede kwartaal onveranderd.

Volgens DSM is het herstel in de markt voor dierlijke proteïnen fragiel, waardoor sommige prijzen onder druk staan.

De verkopen van Omega 3 worden negatief beïnvloed door een lagere vraag van consumenten als gevolg van scherp hogere winkelprijzen.

Dat is een groot contrast met afgelopen kwartaal toen DSM nog een sterke vraag zag naar Omega 3 producten en meldde dat de prijzen bij de divisie waren gestabiliseerd. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Voor 2015 gaat het bedrijft uit van een EBITDA-marge van 14 tot 15% en een rendement op werkkapitaal van 11 tot 12%. Analisten geraadpleegd door persagentschap Bloomberg hielden rekening met een EBITDA-marge van 15.2%. De koers-winstverhouding van het aandeel voor volgend jaar is 15,4. Het aandeel presteert dit jaar 21% beter dan de sector; de koers kan dus onder druk komen. Voor alle divisies uitgezonderd Nutrition, dat vitamines en voedseltoevoegingen maakt, is de outlook ten opzichte van het tweede kwartaal onveranderd. Volgens DSM is het herstel in de markt voor dierlijke proteïnen fragiel, waardoor sommige prijzen onder druk staan. De verkopen van Omega 3 worden negatief beïnvloed door een lagere vraag van consumenten als gevolg van scherp hogere winkelprijzen. Dat is een groot contrast met afgelopen kwartaal toen DSM nog een sterke vraag zag naar Omega 3 producten en meldde dat de prijzen bij de divisie waren gestabiliseerd. ABN Amro heeft een neutraal advies.