Vorige maand werd volgens Royal Bank of Scotland bekend dat Venezuela Saoedi-Arabië heeft ingehaald als land met de grootste oliereserves ter wereld.

Volgens OPEC beschikt het Zuid-Amerikaanse land over 296,5 miljoen vaten aan bewezen oliereserves. Momenteel produceert Venezuela ongeveer 2,8 miljoen vaten ruwe olie per dag.

Het is de bedoeling om dit op te trekken naar 4 miljoen vaten per dag in 2015 en 6 miljoen vaten per dag in 2019.

Daarvoor is Chavez bereid om samen te werken met buitenlandse oliegroepen als Repsol en ENI. De uitbreiding van de productie zou een investering van meer dan 100 miljard dollar vergen tijdens de komende vijf jaar.

Vorige maand werd volgens Royal Bank of Scotland bekend dat Venezuela Saoedi-Arabië heeft ingehaald als land met de grootste oliereserves ter wereld. Volgens OPEC beschikt het Zuid-Amerikaanse land over 296,5 miljoen vaten aan bewezen oliereserves. Momenteel produceert Venezuela ongeveer 2,8 miljoen vaten ruwe olie per dag. Het is de bedoeling om dit op te trekken naar 4 miljoen vaten per dag in 2015 en 6 miljoen vaten per dag in 2019. Daarvoor is Chavez bereid om samen te werken met buitenlandse oliegroepen als Repsol en ENI. De uitbreiding van de productie zou een investering van meer dan 100 miljard dollar vergen tijdens de komende vijf jaar.