Charles Evans, president van de Federal Reserve Bank of Chicago en momenteel geen stemhebbend lid van het Open Market Committee van de FED: "De rente in de Verenigde Staten kan nog geruime tijd laag blijven. Ik verwacht dat de FED haar standpunt in de komende drie tot vier meetings niet gaat wijzigen, hetgeen betekent dat de basisrente nog minstens zes maanden ongewijzigd gaat blijven. Mogelijk duurt het zelfs tot volgend jaar alvorens de rente op de fed funds weer naar omhoog gaat."

Charles Evans houdt er binnen de FED een eigen mening op na, want sommige van zijn collega's zijn wel voorstander van een snelle(re) verhoging van de basisrente. Dat is onder meer het geval met Kansas City Fed President Thomas Hoenig en met James Bullard, President van de St. Louis Fed. Evans: "De bedrijfswereld zal in de tweede helft van dit jaar goed zijn ongeveer de helft van de groei, maar toch blijven de bedrijven voorzichtig wat nieuwe aanwervingen betreft. Ik denk dat het veel langer gaat duren alvorens de jobmarkt zich herstelt dan bij vorige recessies in de jaren 90 het geval was. De FED is aan handen en voeten gebonden en zal de rente pas kunnen verhogen wanneer de situatie op de arbeidsmarkt weer genormaliseerd is. Ik verwacht voor dit jaar een groei van het Amerikaanse BBP met 3% tot 3,50%, maar het valt nog af te wachten of dit groeitempo op wat langere termijn kan gehandhaafd worden."

Charles Evans, president van de Federal Reserve Bank of Chicago en momenteel geen stemhebbend lid van het Open Market Committee van de FED: "De rente in de Verenigde Staten kan nog geruime tijd laag blijven. Ik verwacht dat de FED haar standpunt in de komende drie tot vier meetings niet gaat wijzigen, hetgeen betekent dat de basisrente nog minstens zes maanden ongewijzigd gaat blijven. Mogelijk duurt het zelfs tot volgend jaar alvorens de rente op de fed funds weer naar omhoog gaat." Charles Evans houdt er binnen de FED een eigen mening op na, want sommige van zijn collega's zijn wel voorstander van een snelle(re) verhoging van de basisrente. Dat is onder meer het geval met Kansas City Fed President Thomas Hoenig en met James Bullard, President van de St. Louis Fed. Evans: "De bedrijfswereld zal in de tweede helft van dit jaar goed zijn ongeveer de helft van de groei, maar toch blijven de bedrijven voorzichtig wat nieuwe aanwervingen betreft. Ik denk dat het veel langer gaat duren alvorens de jobmarkt zich herstelt dan bij vorige recessies in de jaren 90 het geval was. De FED is aan handen en voeten gebonden en zal de rente pas kunnen verhogen wanneer de situatie op de arbeidsmarkt weer genormaliseerd is. Ik verwacht voor dit jaar een groei van het Amerikaanse BBP met 3% tot 3,50%, maar het valt nog af te wachten of dit groeitempo op wat langere termijn kan gehandhaafd worden."