China moet namelijk blijven investeren in vastgoed omdat niet minder dan 60% van het BBP afhankelijk is van de bouwsector. In een interview in de "The Charlie Rose Show" op PBS en op Bloomberg TV verklaarde Chanos te verwachten dat de zeepbel dit of volgend jaar gaat imploderen.

Dergelijk tempo van investeren is op termijn namelijk niet houdbaar. Anderzijds heeft China weinig andere keuzemogelijkheden, de bouwsector moet de Chinese economische groei blijven ondersteunen.

Chanos is niet alleen met zijn waarschuwing dat China op problemen afstevent. Gloom, Doom & Boom uitgever Marc Faber en Harvard University professor Kenneth Rogoff hebben eveneens gewaarschuwd voor een mogelijke crash van de Chinese vastgoedmarkt.

Toch is niet iedereen even pessimistisch, er zijn ook heel wat economen die denken dat China het wel zal redden. Het land beschikt namelijk over grote reserves in vreemde valuta.

China moet namelijk blijven investeren in vastgoed omdat niet minder dan 60% van het BBP afhankelijk is van de bouwsector. In een interview in de "The Charlie Rose Show" op PBS en op Bloomberg TV verklaarde Chanos te verwachten dat de zeepbel dit of volgend jaar gaat imploderen. Dergelijk tempo van investeren is op termijn namelijk niet houdbaar. Anderzijds heeft China weinig andere keuzemogelijkheden, de bouwsector moet de Chinese economische groei blijven ondersteunen. Chanos is niet alleen met zijn waarschuwing dat China op problemen afstevent. Gloom, Doom & Boom uitgever Marc Faber en Harvard University professor Kenneth Rogoff hebben eveneens gewaarschuwd voor een mogelijke crash van de Chinese vastgoedmarkt. Toch is niet iedereen even pessimistisch, er zijn ook heel wat economen die denken dat China het wel zal redden. Het land beschikt namelijk over grote reserves in vreemde valuta.