De twee winstwaarschuwingen die in 2013 de wereld ingestuurd werden, hebben vele analisten verrast en meer dan één fondsbeheerder die zich specialiseert in "Value" aandelen van de wijs gebracht (het aandeel CGG noteert op de beursvloer onder zijn boekwaarde sinds het tweede kwartaal van 2013 maar dit kon een verdere daling met 35% niet vermijden).

De koersdaling van CGG vindt zijn oorsprong in enerzijds de doelstelling van de grote oliemaatschappijen om hun uitgaven te beheersen en anderzijds de stijgende schuldenlast van de groep.

Echter op lange termijn biedt de toename van de wereldwijde vraag naar energie, de uitputting van fossiele grondstoffen en het uitbesteden van bepaalde activiteiten van oliemaatschappijen een bron van opportuniteiten voor olietoeleveranciers.

Bijvoorbeeld wanneer groepen zoals Exxon of Total op zoek gaan naar nieuwe energiebronnen (olie en/of gas) hebben ze behoefte aan seismische gegevens en het is in dit domein dat o.a. CGG actief is met haar activiteit Equipment (via dochteronderneming Sercel). Delaunay heeft een koopadvies voor het aandeel.

De twee winstwaarschuwingen die in 2013 de wereld ingestuurd werden, hebben vele analisten verrast en meer dan één fondsbeheerder die zich specialiseert in "Value" aandelen van de wijs gebracht (het aandeel CGG noteert op de beursvloer onder zijn boekwaarde sinds het tweede kwartaal van 2013 maar dit kon een verdere daling met 35% niet vermijden). De koersdaling van CGG vindt zijn oorsprong in enerzijds de doelstelling van de grote oliemaatschappijen om hun uitgaven te beheersen en anderzijds de stijgende schuldenlast van de groep. Echter op lange termijn biedt de toename van de wereldwijde vraag naar energie, de uitputting van fossiele grondstoffen en het uitbesteden van bepaalde activiteiten van oliemaatschappijen een bron van opportuniteiten voor olietoeleveranciers. Bijvoorbeeld wanneer groepen zoals Exxon of Total op zoek gaan naar nieuwe energiebronnen (olie en/of gas) hebben ze behoefte aan seismische gegevens en het is in dit domein dat o.a. CGG actief is met haar activiteit Equipment (via dochteronderneming Sercel). Delaunay heeft een koopadvies voor het aandeel.