Daarnaast kan de US Commodity Futures Trading Commission beperkende maatregelen opleggen wat betreft het innemen van futures-posities in grondstoffen, wat een negatief effect op de prijsevolutie kan hebben.

John Netto van M3 Capital is van mening dat de grondstoffenmarkten zich op een keerpunt bevinden. De markt moet beslissen of de opwaartse beweging wordt verder gezet, dan wel of het tij gaat keren.

Netto stelt vast dat nogal wat fondsbeheerders short-posities hebben ingenomen, wat kan wijzen op een verdere correctie bij de grondstoffen. Die correctie zouden een omvang van 5 tot 10% kunnen krijgen.

Daarnaast kan de US Commodity Futures Trading Commission beperkende maatregelen opleggen wat betreft het innemen van futures-posities in grondstoffen, wat een negatief effect op de prijsevolutie kan hebben. John Netto van M3 Capital is van mening dat de grondstoffenmarkten zich op een keerpunt bevinden. De markt moet beslissen of de opwaartse beweging wordt verder gezet, dan wel of het tij gaat keren. Netto stelt vast dat nogal wat fondsbeheerders short-posities hebben ingenomen, wat kan wijzen op een verdere correctie bij de grondstoffen. Die correctie zouden een omvang van 5 tot 10% kunnen krijgen.