De sleepzuiger wordt gebouwd voor DEME Building Materials (DBM), onderdeel van de DEME groep (Dredging, Environmental and Marine Engineering N.V.).

De ceremonie werd verricht door mevrouw Rachel Brett, echtgenote van de heer Bill Brett, president van de Brett Group in Groot-Brittannië, de grootste onafhankelijke bouw en bouwmaterialen groep in Groot-Brittannië.

Het contract tussen DEME N.V. en IHC Dredgers B.V. voor het ontwerp, de bouw en oplevering van het schip werd getekend op 16 mei 2008. De kiel werd gelegd op 19 maart 2010.

De naam, VICTOR HORTA, is een verwijzing naar een van de grootste architecten, die mede aan de wieg stond van de Art Nouveau-stijl . Victor Horta (Gent, 1861- Brussel, 1947) heeft een groot aantal woningen ontworpen zoals "Hotel Tassel", dat op het einde van de 19de eeuw in Brussel werd gebouwd, de eerste belangrijke uiting van Art Nouveau in the architectuur.

De oplevering van de nieuwe grindhopperzuiger VICTOR HORTA is gepland medio 2011.

De sleepzuiger wordt gebouwd voor DEME Building Materials (DBM), onderdeel van de DEME groep (Dredging, Environmental and Marine Engineering N.V.). De ceremonie werd verricht door mevrouw Rachel Brett, echtgenote van de heer Bill Brett, president van de Brett Group in Groot-Brittannië, de grootste onafhankelijke bouw en bouwmaterialen groep in Groot-Brittannië. Het contract tussen DEME N.V. en IHC Dredgers B.V. voor het ontwerp, de bouw en oplevering van het schip werd getekend op 16 mei 2008. De kiel werd gelegd op 19 maart 2010. De naam, VICTOR HORTA, is een verwijzing naar een van de grootste architecten, die mede aan de wieg stond van de Art Nouveau-stijl . Victor Horta (Gent, 1861- Brussel, 1947) heeft een groot aantal woningen ontworpen zoals "Hotel Tassel", dat op het einde van de 19de eeuw in Brussel werd gebouwd, de eerste belangrijke uiting van Art Nouveau in the architectuur. De oplevering van de nieuwe grindhopperzuiger VICTOR HORTA is gepland medio 2011.