Deze groep, gevestigd te Moorslede bij Roeselare, bestaat uit volgende bedrijven :

- Korlam NV in Moorslede en Lamcol NV in Marche-en-Famenne: productie en montage van gelamelleerd hout voor dragende constructies in bouwwerken

- Spanbo NV in Moorslede: algemeen aannemer gespecialiseerd in houtconstructies voor industriële en utiliteitstoepassingen

- Ecotimber NV in Moorslede: engineered hout, opwaardering en optimalisatie van hout tot halffabrikaten voor de houtindustrie

- Terryn Hout NV in Moorslede: houthandel en -verwerking voor vaklieden en het grote publiek.

De productiefaciliteiten beschikken allen over de nodige certificaten die garant staan voor een duurzaam bosbeheer.

De Groep Terryn, opgericht in 1949, telt meer dan 120 medewerkers en beschikt over een eigen studiebureau met verschillende specialisten in houttoepassingen en -constructies.

Zij realiseert een jaarlijkse omzet van ongeveer 30 miljoen euro. De groep die zowel actief is in de Benelux als in Europa, realiseerde een jaarlijkse gemiddelde EBITDA van om en bij de 3 miljoen euro over de voorbije drie boekjaren.

Deze participatie voor een bedrag van 10,9 miljoen euro ondersteunt CFE in haar ambities om een sterk antwoord te geven aan de marktevolutie met betrekking tot duurzame ontwikkeling en stelt haar in staat de competenties van de Belgische marktleider op het vlak van gelamelleerd hout en de hare op het gebied van projectontwikkeling en duurzaam bouwen samen te brengen.

Hout is de enige hernieuwbare grondstof die volledig recycleerbaar en CO2 neutraal is. Het laat een grote creativiteit en gebruiksflexibiliteit toe voor architecten en bouwheren en heeft bovendien sterk isolerende thermische en akoestische eigenschappen.

Deze groep, gevestigd te Moorslede bij Roeselare, bestaat uit volgende bedrijven : - Korlam NV in Moorslede en Lamcol NV in Marche-en-Famenne: productie en montage van gelamelleerd hout voor dragende constructies in bouwwerken - Spanbo NV in Moorslede: algemeen aannemer gespecialiseerd in houtconstructies voor industriële en utiliteitstoepassingen - Ecotimber NV in Moorslede: engineered hout, opwaardering en optimalisatie van hout tot halffabrikaten voor de houtindustrie - Terryn Hout NV in Moorslede: houthandel en -verwerking voor vaklieden en het grote publiek. De productiefaciliteiten beschikken allen over de nodige certificaten die garant staan voor een duurzaam bosbeheer. De Groep Terryn, opgericht in 1949, telt meer dan 120 medewerkers en beschikt over een eigen studiebureau met verschillende specialisten in houttoepassingen en -constructies. Zij realiseert een jaarlijkse omzet van ongeveer 30 miljoen euro. De groep die zowel actief is in de Benelux als in Europa, realiseerde een jaarlijkse gemiddelde EBITDA van om en bij de 3 miljoen euro over de voorbije drie boekjaren. Deze participatie voor een bedrag van 10,9 miljoen euro ondersteunt CFE in haar ambities om een sterk antwoord te geven aan de marktevolutie met betrekking tot duurzame ontwikkeling en stelt haar in staat de competenties van de Belgische marktleider op het vlak van gelamelleerd hout en de hare op het gebied van projectontwikkeling en duurzaam bouwen samen te brengen. Hout is de enige hernieuwbare grondstof die volledig recycleerbaar en CO2 neutraal is. Het laat een grote creativiteit en gebruiksflexibiliteit toe voor architecten en bouwheren en heeft bovendien sterk isolerende thermische en akoestische eigenschappen.