Yahoo piekte namelijk op het hoogtepunt van de internetboom en het valt zeer te betwijfelen dat de toen bereikte piekniveaus nog ooit kunnen worden bereikt. De mislukte beursintroductie van Facebook bewijst dat het vertrouwen van de beleggers in technologie een stuk kleiner geworden.

Geen directe opbrengst van overname Alibaba te verwachten

De CEO van Yahoo zette de aandeelhouders onlangs op het verkeerde been. Marissa Mayer verklaarde namelijk dat de aandeelhouders niet dadelijk moeten rekenen op een directe opbrengst van de Alibaba-transactie. Daardoor zijn de twijfels over deze overname opnieuw toegenomen.

De meeste analisten interpreteren de woorden van Mayer in die zin dat het bedrijf op zoek gaat naar nieuwe overnamekandidaten die wel rendement gaan opleveren. Wie daarvoor in aanmerking komt, is vooralsnog niet helemaal duidelijk.

Yahoo piekte namelijk op het hoogtepunt van de internetboom en het valt zeer te betwijfelen dat de toen bereikte piekniveaus nog ooit kunnen worden bereikt. De mislukte beursintroductie van Facebook bewijst dat het vertrouwen van de beleggers in technologie een stuk kleiner geworden. Geen directe opbrengst van overname Alibaba te verwachten De CEO van Yahoo zette de aandeelhouders onlangs op het verkeerde been. Marissa Mayer verklaarde namelijk dat de aandeelhouders niet dadelijk moeten rekenen op een directe opbrengst van de Alibaba-transactie. Daardoor zijn de twijfels over deze overname opnieuw toegenomen. De meeste analisten interpreteren de woorden van Mayer in die zin dat het bedrijf op zoek gaat naar nieuwe overnamekandidaten die wel rendement gaan opleveren. Wie daarvoor in aanmerking komt, is vooralsnog niet helemaal duidelijk.