Vorige week kreeg Bekaert een tik na het vertrek van Bert De Graeve, gisteren moest Delhaize een koersval van zo'n 7% incasseren nu bekend werd dat de nieuwe CEO de Nederlander Frans Muller is.

Ondertussen is het aandeel Bekaert al aan het herstellen en dezelfde beweging is te verwachten bij Delhaize.

Beleggers verliezen best niet uit het oog dat de koers op ongeveer één jaar tijd meer dan 100% steeg.

Dat er dan wat winst genomen wordt en er een correctie plaatsvindt, is zeker niet uitzonderlijk.

Bovendien lijken op fundamenteel vlak de zaken in de goede richting te evolueren bij Delhaize. De supermarktgroep had er

immers een goed tweede kwartaal op zitten. Zo bedroeg de omzet in het tweede kwartaal 5,3 miljard euro (in lijn met de

verwachtingen).

Maar de onderliggende bedrijfswinst kwam uit op 193 miljoen euro, beter dan de gemiddelde analistenverwachting van 180 miljoen euro.

Dat alles gaf topman Pierre-Olivier Beckers voldoende vertrouwen om de jaarprognose voor de bedrijfswinst licht op te trekken (van 775 tot 780 miljoen euro, inclusief Sweetbay, Harveys en Reid's die binnenkort verkocht worden aan Bi-Lo). Van Herck heeft een advies opbouwen.

Vorige week kreeg Bekaert een tik na het vertrek van Bert De Graeve, gisteren moest Delhaize een koersval van zo'n 7% incasseren nu bekend werd dat de nieuwe CEO de Nederlander Frans Muller is. Ondertussen is het aandeel Bekaert al aan het herstellen en dezelfde beweging is te verwachten bij Delhaize. Beleggers verliezen best niet uit het oog dat de koers op ongeveer één jaar tijd meer dan 100% steeg. Dat er dan wat winst genomen wordt en er een correctie plaatsvindt, is zeker niet uitzonderlijk. Bovendien lijken op fundamenteel vlak de zaken in de goede richting te evolueren bij Delhaize. De supermarktgroep had er immers een goed tweede kwartaal op zitten. Zo bedroeg de omzet in het tweede kwartaal 5,3 miljard euro (in lijn met de verwachtingen). Maar de onderliggende bedrijfswinst kwam uit op 193 miljoen euro, beter dan de gemiddelde analistenverwachting van 180 miljoen euro. Dat alles gaf topman Pierre-Olivier Beckers voldoende vertrouwen om de jaarprognose voor de bedrijfswinst licht op te trekken (van 775 tot 780 miljoen euro, inclusief Sweetbay, Harveys en Reid's die binnenkort verkocht worden aan Bi-Lo). Van Herck heeft een advies opbouwen.