Olie

In een interview met CNBC waarschuwde de CEO van Shell dat de olieprijzen over een lange periode kunnen blijven stijgen. Dat belooft niet veel goed nieuws voor de wereldeconomie.

Peter Voser waarschuwde dat de energiemarkten met een grote volatiliteit zullen moeten blijven rekening houden. De trend op lange termijn is echter stijgend, dit vanwege een alsmaar groeiende vraag naar energie.

GIMV

Bank Degroof heeft vanmorgen het advies voor GIMV verlaagd van houden naar accumulate. De grote cashpositie remt de koers van de holding weliswaar af, maar hogere beurskoersen en het optrekken van de multiples moet het sentiment rond de holding kunnen verbeteren.

Brussel

Bank Degroof verhoogt daarom het advies van houden naar accumulate en trekt het koersdoel op van 40 naar 42 euro. KBC Securities handhaaft het opbouwen-advies voor deze holding.

De Brusselse beurs noteert eveneens nog steeds in het rood, met een verlies van zowat een half procent voor de BEL 20. De index houdt stand in een range tussen 2300 en 2350, maar het is opvallend dat buiten de financials ook Bekaert opnieuw terrein moet prijsgeven.

Olie In een interview met CNBC waarschuwde de CEO van Shell dat de olieprijzen over een lange periode kunnen blijven stijgen. Dat belooft niet veel goed nieuws voor de wereldeconomie. Peter Voser waarschuwde dat de energiemarkten met een grote volatiliteit zullen moeten blijven rekening houden. De trend op lange termijn is echter stijgend, dit vanwege een alsmaar groeiende vraag naar energie. GIMV Bank Degroof heeft vanmorgen het advies voor GIMV verlaagd van houden naar accumulate. De grote cashpositie remt de koers van de holding weliswaar af, maar hogere beurskoersen en het optrekken van de multiples moet het sentiment rond de holding kunnen verbeteren. Brussel Bank Degroof verhoogt daarom het advies van houden naar accumulate en trekt het koersdoel op van 40 naar 42 euro. KBC Securities handhaaft het opbouwen-advies voor deze holding. De Brusselse beurs noteert eveneens nog steeds in het rood, met een verlies van zowat een half procent voor de BEL 20. De index houdt stand in een range tussen 2300 en 2350, maar het is opvallend dat buiten de financials ook Bekaert opnieuw terrein moet prijsgeven.