Positief was te lezen dat de herstructurering van het bedrijf op schema ligt en dat Verhagen vol vertrouwen en vastbesloten is de doelstellingen voor 2015 te behalen (hoewel ze in het interview niet verder wilde kijken dan dat jaar).

Verder gaf ze aan dat het belang in TNT Express naar verwachting in de komende 2 tot 4 jaar wordt verkocht. Binnen die termijn zal de waarde van het belang gemaximaliseerd zijn, verwacht Verhagen.

ABN Amro herhaalt het koopadvies voor PostNL. Zelfs na de recente koersstijging is het aandeel nog altijd aantrekkelijk gewaardeerd bij een koers-winstverhouding van 4,1 en een verhouding ev/ebitda van 4 bij sombere winstverwachtingen voor 2013.

De analisten van de bank schatten dat de som der delen meer dan EUR 4,00 per aandeel is, waarbij we rekening hebben gehouden naar een discounted cashflow-waardering voor de Nederlandse postactiviteiten en een ev/ebit multiple van 9 voor Parcels en 6 voor International.

Bewijs dat PostNL de beoogde kostenbesparingen kan realiseren, kan de koers in beweging zetten. Maar daar zullen de beleggers tot 2014 op moeten wachten.

Op kortere termijn kan een bericht over betere afspraken met het pensioenfonds aanleiding zijn voor een koersstijging. Dat zou deze zomer kunnen gebeuren.

Positief was te lezen dat de herstructurering van het bedrijf op schema ligt en dat Verhagen vol vertrouwen en vastbesloten is de doelstellingen voor 2015 te behalen (hoewel ze in het interview niet verder wilde kijken dan dat jaar). Verder gaf ze aan dat het belang in TNT Express naar verwachting in de komende 2 tot 4 jaar wordt verkocht. Binnen die termijn zal de waarde van het belang gemaximaliseerd zijn, verwacht Verhagen. ABN Amro herhaalt het koopadvies voor PostNL. Zelfs na de recente koersstijging is het aandeel nog altijd aantrekkelijk gewaardeerd bij een koers-winstverhouding van 4,1 en een verhouding ev/ebitda van 4 bij sombere winstverwachtingen voor 2013. De analisten van de bank schatten dat de som der delen meer dan EUR 4,00 per aandeel is, waarbij we rekening hebben gehouden naar een discounted cashflow-waardering voor de Nederlandse postactiviteiten en een ev/ebit multiple van 9 voor Parcels en 6 voor International. Bewijs dat PostNL de beoogde kostenbesparingen kan realiseren, kan de koers in beweging zetten. Maar daar zullen de beleggers tot 2014 op moeten wachten. Op kortere termijn kan een bericht over betere afspraken met het pensioenfonds aanleiding zijn voor een koersstijging. Dat zou deze zomer kunnen gebeuren.