Ondertussen lijkt de Amerikaanse dollar tegenover de euro wat te stabiliseren. Philippe Gijsels van BNP Paribas gaat er van uit dat de Europese Centrale Bank de komende maanden haar beleid nog verder zal versoepelen en dat de tapering in de Verenigde Staten er de komende maanden toch zit aan te komen.

Dat zou de dollar moeten laten verstevigen tegenover de euro. En als we naar het nog prille herstel in de eurozone kijken dan is het duidelijk dat het oude continent een te stevige eenheidsmunt kan missen als kiespijn. Vandaag probeert de euro boven 1,35 dollar stand te houden.

Ondertussen lijkt de Amerikaanse dollar tegenover de euro wat te stabiliseren. Philippe Gijsels van BNP Paribas gaat er van uit dat de Europese Centrale Bank de komende maanden haar beleid nog verder zal versoepelen en dat de tapering in de Verenigde Staten er de komende maanden toch zit aan te komen. Dat zou de dollar moeten laten verstevigen tegenover de euro. En als we naar het nog prille herstel in de eurozone kijken dan is het duidelijk dat het oude continent een te stevige eenheidsmunt kan missen als kiespijn. Vandaag probeert de euro boven 1,35 dollar stand te houden.