Op politiek vlak zal de aandacht in de komende weken steeds meer uitgaan naar de verkiezingen die binnen enkele weken in Italië worden georganiseerd.

Centrum-links ligt voorop in de polls in Italië, zo bleek uit de uitslagen van de enquêtes die in de kranten tijdens het afgelopen weekend werden georganiseerd.

De coalitie van Pier Luigi Bersani ligt duidelijk voorop tegenover de centrumrechtse coalitie die door de vroegere premier Silvio Berlusconi op de been werd gebracht. Half Europa is bevreesd dat Berlusconi opnieuw aan de macht zou komen, waardoor Italië in een crisissituatie kan belanden.

Op politiek vlak zal de aandacht in de komende weken steeds meer uitgaan naar de verkiezingen die binnen enkele weken in Italië worden georganiseerd. Centrum-links ligt voorop in de polls in Italië, zo bleek uit de uitslagen van de enquêtes die in de kranten tijdens het afgelopen weekend werden georganiseerd. De coalitie van Pier Luigi Bersani ligt duidelijk voorop tegenover de centrumrechtse coalitie die door de vroegere premier Silvio Berlusconi op de been werd gebracht. Half Europa is bevreesd dat Berlusconi opnieuw aan de macht zou komen, waardoor Italië in een crisissituatie kan belanden.