Voorzitter Bernanke van de Fed heeft echter laten doorschemeren dat de koersen van aandelen en andere meer risicovolle beleggingen niet slechts één kant (omhoog) op kunnen gaan.

Centrale bankiers in de belangrijke regio's hebben ook de afgelopen week bijgedragen aan de onduidelijkheid. In de Verenigde Staten hebben leden van het belangrijkste beleidsbepalende comité (FOMC) verschillende opvattingen geventileerd over de afbouw van de monetaire stimulansen.

Hetzelfde gold voor gouverneur Kuroda van de Bank of Japan, terwijl er teleurstelling was dat ECB-president Draghi niet expliciet meldde dat de ECB ook een opkoopprogramma van obligaties zou starten.

Daarnaast presenteerde de Japanse premier (Shinzo Abe) een derde tranche van de Japanse herstelplannen, die als weinig vertrouwenwekkend werden beschouwd.

Voorzitter Bernanke van de Fed heeft echter laten doorschemeren dat de koersen van aandelen en andere meer risicovolle beleggingen niet slechts één kant (omhoog) op kunnen gaan. Centrale bankiers in de belangrijke regio's hebben ook de afgelopen week bijgedragen aan de onduidelijkheid. In de Verenigde Staten hebben leden van het belangrijkste beleidsbepalende comité (FOMC) verschillende opvattingen geventileerd over de afbouw van de monetaire stimulansen. Hetzelfde gold voor gouverneur Kuroda van de Bank of Japan, terwijl er teleurstelling was dat ECB-president Draghi niet expliciet meldde dat de ECB ook een opkoopprogramma van obligaties zou starten. Daarnaast presenteerde de Japanse premier (Shinzo Abe) een derde tranche van de Japanse herstelplannen, die als weinig vertrouwenwekkend werden beschouwd.