Die verklaringen zullen ongetwijfeld inhouden dat alle mogelijke inspanningen zullen ondernomen worden om het herstel van de wereldeconomie te handhaven.

Dariusz Kowalczyk van Credit Agricole is van mening dat zo'n verklaring op korte termijn de bewegingen op de valutamarkten gaat beperken.

Anticiperend op de meeting zijn de koersen van de dollar en de yen ten opzichte van de meeste andere belangrijke valuta in waarde gedaald. Het was al de tweede dag op rij dat de yen verzwakte tegenover de euro.

Voor één euro werd vanmorgen 1,2717 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,2659 dollar gisterenavond in New York. De meeste valutahandelaren denken dat de dollar nog wat verder kan verzwakken.

Die verklaringen zullen ongetwijfeld inhouden dat alle mogelijke inspanningen zullen ondernomen worden om het herstel van de wereldeconomie te handhaven. Dariusz Kowalczyk van Credit Agricole is van mening dat zo'n verklaring op korte termijn de bewegingen op de valutamarkten gaat beperken. Anticiperend op de meeting zijn de koersen van de dollar en de yen ten opzichte van de meeste andere belangrijke valuta in waarde gedaald. Het was al de tweede dag op rij dat de yen verzwakte tegenover de euro. Voor één euro werd vanmorgen 1,2717 dollar betaald, tegenover een slotkoers van 1,2659 dollar gisterenavond in New York. De meeste valutahandelaren denken dat de dollar nog wat verder kan verzwakken.