De strategie om de economie vanuit een helicopter met geld te bestoken, is compleet mislukt. Het rijkste deel van de Amerikaanse bevolking is alleen nog rijker geworden, maar de middenklasse is compleet verdwenen. Steeds meer Amerikanen belanden onder de armoedegrens.

Centrale bankiers kunnen beter cash rechtstreeks aan de consumenten geven in plaats van het geld via een omweg in het financieel systeem proberen te loodsen. Wanneer de consumenten geld in de hand krijgen, zullen ze dat meteen uitgeven. Bernanke is er niet in geslaagd om dat geld in de juiste richting te loodsen.

De strategie om de economie vanuit een helicopter met geld te bestoken, is compleet mislukt. Het rijkste deel van de Amerikaanse bevolking is alleen nog rijker geworden, maar de middenklasse is compleet verdwenen. Steeds meer Amerikanen belanden onder de armoedegrens. Centrale bankiers kunnen beter cash rechtstreeks aan de consumenten geven in plaats van het geld via een omweg in het financieel systeem proberen te loodsen. Wanneer de consumenten geld in de hand krijgen, zullen ze dat meteen uitgeven. Bernanke is er niet in geslaagd om dat geld in de juiste richting te loodsen.