De waarde van het geld is alleen nog gebaseerd op vertrouwen.

Met dat vertrouwen gaat het inmiddels de verkeerde kant uit. De banken worden door hun klanten met argusogen bekeken en de crisis van 2008-2009 zit daar natuurlijk voor iets tussen. Maar bovendien is er ook nog eens het probleem van de lage rentevoeten.

Die rente is zo laag dat het weinig zin heeft om geld op een spaarrekening te plaatsen, want het brengt er niets meer op. De centrale bankiers hebben met andere woorden het traditioneel bankensysteem kapot gemaakt en dat is een evolutie die in de toekomst nog zware gevolgen kan hebben. Niet voor niets hebben miljoenen Spanjaarden het geld van hun rekeningen gehaald, iets wat ook in andere landen kan gebeuren.

De waarde van het geld is alleen nog gebaseerd op vertrouwen. Met dat vertrouwen gaat het inmiddels de verkeerde kant uit. De banken worden door hun klanten met argusogen bekeken en de crisis van 2008-2009 zit daar natuurlijk voor iets tussen. Maar bovendien is er ook nog eens het probleem van de lage rentevoeten. Die rente is zo laag dat het weinig zin heeft om geld op een spaarrekening te plaatsen, want het brengt er niets meer op. De centrale bankiers hebben met andere woorden het traditioneel bankensysteem kapot gemaakt en dat is een evolutie die in de toekomst nog zware gevolgen kan hebben. Niet voor niets hebben miljoenen Spanjaarden het geld van hun rekeningen gehaald, iets wat ook in andere landen kan gebeuren.