Honahan bevestigde in een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Japanse centrale bank dat de inflatie ver achter blijft op de vooropgestelde doelstellingen. Voorlopig zal dat ook wel zo blijven.

Anderzijds vielen de BBP-cijfers over het tweede kwartaal mee, met een groei voor de eurozone van 1%. Meest opvallend is dat de Duitse economie aan het snelste tempo in 20 jaar groeide.

De inflatie bedroeg anderzijds 1,70%, tegenover een doelstelling van 2%. Honohan verklaarde nog dat Ierland in december meer uitleg gaat geven over het aangekondigde besparingsplan.

Honahan bevestigde in een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Japanse centrale bank dat de inflatie ver achter blijft op de vooropgestelde doelstellingen. Voorlopig zal dat ook wel zo blijven. Anderzijds vielen de BBP-cijfers over het tweede kwartaal mee, met een groei voor de eurozone van 1%. Meest opvallend is dat de Duitse economie aan het snelste tempo in 20 jaar groeide. De inflatie bedroeg anderzijds 1,70%, tegenover een doelstelling van 2%. Honohan verklaarde nog dat Ierland in december meer uitleg gaat geven over het aangekondigde besparingsplan.