Immers op korte termijn zullen de centrale banken niet al te snel de tarieven verhogen. Wereldwijd heeft men de simpele houding dat eerst de economieën op gang moeten komen om het alleen al als punt van discussie naar voren te brengen tijdens de vergaderingen.

Nu bepalen de centrale banken de geldmarktrente en niet de kapitaalmarktrente. Angst voor inflatie zou deze wel kunnen laten stijgen.

Maar ook hier geldt voor voorlopig niet. Inflatie kan alleen een probleem zijn als economieën gaan groeien. En hoewel er tekenen zijn dat het allemaal minder slecht gaat waren de cijfers over Europa nu bepaald erg opbeurend. Velen beschouwen dit jaar al als verloren.

Immers op korte termijn zullen de centrale banken niet al te snel de tarieven verhogen. Wereldwijd heeft men de simpele houding dat eerst de economieën op gang moeten komen om het alleen al als punt van discussie naar voren te brengen tijdens de vergaderingen. Nu bepalen de centrale banken de geldmarktrente en niet de kapitaalmarktrente. Angst voor inflatie zou deze wel kunnen laten stijgen. Maar ook hier geldt voor voorlopig niet. Inflatie kan alleen een probleem zijn als economieën gaan groeien. En hoewel er tekenen zijn dat het allemaal minder slecht gaat waren de cijfers over Europa nu bepaald erg opbeurend. Velen beschouwen dit jaar al als verloren.