Alleen JP Morgan Chase gaat tegen de stroom in door een koopadvies voor het goud te geven. Het pessimisme bij de beleggers is ingegeven door de verbeterde economische vooruitzichten en door de sterke prestaties van de beurzen. Daardoor zal de interesse voor het goud afnemen.

Centrale banken zullen minder goud kopen, China zal minder goud invoeren. Het resultaat van dit alles zal zijn dat de goudprijs verder onder druk kan blijven staan. De meeste analisten zijn van mening dat de goudprijs zich weinig genegen zal laten aan de tapering-plannen van de FED.

Alleen JP Morgan Chase gaat tegen de stroom in door een koopadvies voor het goud te geven. Het pessimisme bij de beleggers is ingegeven door de verbeterde economische vooruitzichten en door de sterke prestaties van de beurzen. Daardoor zal de interesse voor het goud afnemen. Centrale banken zullen minder goud kopen, China zal minder goud invoeren. Het resultaat van dit alles zal zijn dat de goudprijs verder onder druk kan blijven staan. De meeste analisten zijn van mening dat de goudprijs zich weinig genegen zal laten aan de tapering-plannen van de FED.