Het scenario dat de geldcreatie door de centrale banken onvermijdelijk tot inflatie aanleiding zou geven, is dus geen bewaarheid geworden. Af en toe is er nog een hyperinflationist die dit scenario probeert te verdedigen, maar diens stem weerklinkt steeds flauwer.

Langzaam maar zeker is zodoende de bittere waarheid doorgedrongen: van hyperinflatie is, alleszins op korte of op middellange termijn, geen sprake.

Een ander argument van de goudkevers is eveneens ontzenuwd: de centrale banken zullen de goudprijs niet uit het dal trekken.

Volgens BlackRock hebben de centrale bankiers in het afgelopen decennium hun goudvoorraden afgebouwd en die trend is nog altijd niet omgebogen.

Het scenario dat de geldcreatie door de centrale banken onvermijdelijk tot inflatie aanleiding zou geven, is dus geen bewaarheid geworden. Af en toe is er nog een hyperinflationist die dit scenario probeert te verdedigen, maar diens stem weerklinkt steeds flauwer. Langzaam maar zeker is zodoende de bittere waarheid doorgedrongen: van hyperinflatie is, alleszins op korte of op middellange termijn, geen sprake. Een ander argument van de goudkevers is eveneens ontzenuwd: de centrale banken zullen de goudprijs niet uit het dal trekken. Volgens BlackRock hebben de centrale bankiers in het afgelopen decennium hun goudvoorraden afgebouwd en die trend is nog altijd niet omgebogen.