De sleutelvraag is nu natuurlijk wat de inflatie in 2014 zal doen. Het nieuws voor de goudbulls is wat dat betreft niet zo hoopgevend. JPM Economics Research verwacht dat de inflatie dit jaar zowel in de geïndustrialiseerde wereld als in de groeilanden zwak zal blijven.

Voor de geïndustrialiseerde wereld wordt op een CPI-groei van 1,70% gerekend, voor China op 3,10% en voor de eurozone op 1%. Maar volgens Juvyns blijven verschillende redenen om goed te bezitten nog altijd geldig. Een bescheiden prijsstijging lijkt er dus wel in te zitten.

De sleutelvraag is nu natuurlijk wat de inflatie in 2014 zal doen. Het nieuws voor de goudbulls is wat dat betreft niet zo hoopgevend. JPM Economics Research verwacht dat de inflatie dit jaar zowel in de geïndustrialiseerde wereld als in de groeilanden zwak zal blijven. Voor de geïndustrialiseerde wereld wordt op een CPI-groei van 1,70% gerekend, voor China op 3,10% en voor de eurozone op 1%. Maar volgens Juvyns blijven verschillende redenen om goed te bezitten nog altijd geldig. Een bescheiden prijsstijging lijkt er dus wel in te zitten.