De aankopen door de centrale banken hebben de goudprijs voorlopig niet kunnen opkrikken, maar daar moet vroeg of laat verandering in komen. De huidige productie van de goudmijnen is op termijn moeilijk houdbaar, waardoor er minder 'nieuw' goud op de markt zal komen.

Er zal met andere woorden een belangrijkere rol weggelegd zijn voor gerecycleerd goud. Het is echter weinig waarschijnlijk dat recycleren op grote schaal kan gebeuren zonder dat de goudprijs zal stijgen. De vraag zal groter zijn dan het aanbod, zodat de goudprijs op termijn eigenlijk alleen maar stijgen.

De aankopen door de centrale banken hebben de goudprijs voorlopig niet kunnen opkrikken, maar daar moet vroeg of laat verandering in komen. De huidige productie van de goudmijnen is op termijn moeilijk houdbaar, waardoor er minder 'nieuw' goud op de markt zal komen. Er zal met andere woorden een belangrijkere rol weggelegd zijn voor gerecycleerd goud. Het is echter weinig waarschijnlijk dat recycleren op grote schaal kan gebeuren zonder dat de goudprijs zal stijgen. De vraag zal groter zijn dan het aanbod, zodat de goudprijs op termijn eigenlijk alleen maar stijgen.