Die zorgvuldigheid is volledig verdwenen, de centrale banken zijn het noorden volledig kwijt en doen er maar op los. De strategie van de politiek van monetaire verruiming heeft niets opgelost, maar bij gebrek aan alternatieven kunnen of willen de centrale bankiers ze toch niet opgeven.

De FED stapelt flater op flater, maar ook de Britse centrale bank wil van geen wijken weten. De economie in het Verenigd Koninkrijk is weggezakt in een triple dip recessie, maar toch brengt de Bank of England meer van hetzelfde. Dat kan volgens Durden alleen maar eindigen in een situatie zoals we die in de jaren 20 tijdens de Weimarrepubliek hebben gekend.

Die zorgvuldigheid is volledig verdwenen, de centrale banken zijn het noorden volledig kwijt en doen er maar op los. De strategie van de politiek van monetaire verruiming heeft niets opgelost, maar bij gebrek aan alternatieven kunnen of willen de centrale bankiers ze toch niet opgeven. De FED stapelt flater op flater, maar ook de Britse centrale bank wil van geen wijken weten. De economie in het Verenigd Koninkrijk is weggezakt in een triple dip recessie, maar toch brengt de Bank of England meer van hetzelfde. Dat kan volgens Durden alleen maar eindigen in een situatie zoals we die in de jaren 20 tijdens de Weimarrepubliek hebben gekend.