Maar Mark Spitznagel stelde vlak voor de kerst wel een heel pertinente vraag: hebben we wel degelijk nog behoeften aan iets als de FED. Centrale banken zijn een blok aan het been van wereldeconomie geworden, aldus Spitznagel, en hij blameert op de eerste plaats de FED.

Die heeft het financieel systeem op zijn kop gezet en bovendien het kapitalisme als economisch systeem een stevige hak gezet. De Amerikaanse centrale bank heeft namelijk zaken gedaan die niet door de beugel kunnen en bovendien niet overeenstemmen met de economische realiteit.

Maar Mark Spitznagel stelde vlak voor de kerst wel een heel pertinente vraag: hebben we wel degelijk nog behoeften aan iets als de FED. Centrale banken zijn een blok aan het been van wereldeconomie geworden, aldus Spitznagel, en hij blameert op de eerste plaats de FED. Die heeft het financieel systeem op zijn kop gezet en bovendien het kapitalisme als economisch systeem een stevige hak gezet. De Amerikaanse centrale bank heeft namelijk zaken gedaan die niet door de beugel kunnen en bovendien niet overeenstemmen met de economische realiteit.