De feiten spreken echter een heel ander verhaal, zoals blijkt uit de evolutie van het Amerikaans BBP tijdens de eerste drie maanden van dit jaar. De bedoeling van de centrale bank is duidelijk: ze proberen het vertrouwen van de consumenten te versterken, zodat die hun portemonnee durven boven te halen en weer inkopen doen.

Het lijkt wel het ei van Columbus: doen alsof alles goed gaat in de hoop dat de consumenten zich laten vangen. Maar zo eenvoudig is dat niet, want het wantrouwen ten opzichte van de centrale bankiers is in de afgelopen weken alleen maar toegenomen. Een correctie op de beurs zou dat vertrouwen naar een dieptepunt kunnen duwen.

De feiten spreken echter een heel ander verhaal, zoals blijkt uit de evolutie van het Amerikaans BBP tijdens de eerste drie maanden van dit jaar. De bedoeling van de centrale bank is duidelijk: ze proberen het vertrouwen van de consumenten te versterken, zodat die hun portemonnee durven boven te halen en weer inkopen doen. Het lijkt wel het ei van Columbus: doen alsof alles goed gaat in de hoop dat de consumenten zich laten vangen. Maar zo eenvoudig is dat niet, want het wantrouwen ten opzichte van de centrale bankiers is in de afgelopen weken alleen maar toegenomen. Een correctie op de beurs zou dat vertrouwen naar een dieptepunt kunnen duwen.