De programma's van monetaire verruiming (quantitative easing) zijn controversieel, maar worden ook niet altijd begrepen.

Aandacht voor de gevolgen van quantitative easing voor de balans van een centrale bank en de balans van het bankensysteem, naast de relatie van quantitative easing en het bruto binnenlands product, is een manier om waardevolle inzichten te verkijgen.

Met een dergelijke invalshoek kunnen we de programma's voor monetaire verruiming interpreteren en monitoren, wat ons helpt om in beleggingsportefeuilles rekening te houden met toekomstige veranderingen in sentiment en inflatieverwachtingen.

De programma's van monetaire verruiming (quantitative easing) zijn controversieel, maar worden ook niet altijd begrepen. Aandacht voor de gevolgen van quantitative easing voor de balans van een centrale bank en de balans van het bankensysteem, naast de relatie van quantitative easing en het bruto binnenlands product, is een manier om waardevolle inzichten te verkijgen. Met een dergelijke invalshoek kunnen we de programma's voor monetaire verruiming interpreteren en monitoren, wat ons helpt om in beleggingsportefeuilles rekening te houden met toekomstige veranderingen in sentiment en inflatieverwachtingen.