Het meest opvallende voorbeeld van de onbezonnen politiek van de centrale banken is de Bank of Japan die gekozen heeft voor de vlucht voorwaarts richting reflatie. De gevolgen wanneer die politiek mislukt, kunnen echter enorm zijn voor de financiële markten.

Streefdoel is een inflatiecijfer van 2%, maar de obligatiemarkten geven een heel ander signaal. Zij wijzen namelijk in de richting van een deflatiescenario. In reactie op het bericht over de nieuwe stimuleringsmaatregelen dansten de obligatiekoersen als jo-jo's heen en weer.

Het meest opvallende voorbeeld van de onbezonnen politiek van de centrale banken is de Bank of Japan die gekozen heeft voor de vlucht voorwaarts richting reflatie. De gevolgen wanneer die politiek mislukt, kunnen echter enorm zijn voor de financiële markten. Streefdoel is een inflatiecijfer van 2%, maar de obligatiemarkten geven een heel ander signaal. Zij wijzen namelijk in de richting van een deflatiescenario. In reactie op het bericht over de nieuwe stimuleringsmaatregelen dansten de obligatiekoersen als jo-jo's heen en weer.