De Amerikaanse centrale bank was in de afgelopen maanden de grote gangmaker van de financiële markten, terwijl ook het grootste deel van de economische groei in de Verenigde Staten op haar conto mag worden geschreven. De centrale banken verliezen echter hun greep op de wereldeconomie, zo blijkt.

De vraag blijft namelijk of de centrale banken daadwerkelijk de economische groei organisch hebben aangezwengeld dan wel of de impact van hun optreden van tijdelijke aard zal zijn geweest. Durden vreest voor het laatste, waarbij toekomstige maatregelen steeds minder invloed zullen hebben.

De Amerikaanse centrale bank was in de afgelopen maanden de grote gangmaker van de financiële markten, terwijl ook het grootste deel van de economische groei in de Verenigde Staten op haar conto mag worden geschreven. De centrale banken verliezen echter hun greep op de wereldeconomie, zo blijkt. De vraag blijft namelijk of de centrale banken daadwerkelijk de economische groei organisch hebben aangezwengeld dan wel of de impact van hun optreden van tijdelijke aard zal zijn geweest. Durden vreest voor het laatste, waarbij toekomstige maatregelen steeds minder invloed zullen hebben.