Maar volgens het Internationaal Monetair Fonds heeft Rusland voor de eerste keer in een jaar tijd goud verkocht. Volgens de website van het IMF was ook Canada per saldo verkoper van goud. Kazakhstan kocht anderzijds voor de 12de maand op rij goud.

Peter Richardson, analist bij Morgan Stanley, vindt deze evolutie niet meer dan logisch. De belangrijkste kopers van goud waren in de voorbije maanden de centrale banken en daar was in de afgelopen maanden nogal wat onrust. De centrale banken vertrouwen het zaakje niet helemaal meer en verkopen dus per saldo goud.

Maar volgens het Internationaal Monetair Fonds heeft Rusland voor de eerste keer in een jaar tijd goud verkocht. Volgens de website van het IMF was ook Canada per saldo verkoper van goud. Kazakhstan kocht anderzijds voor de 12de maand op rij goud. Peter Richardson, analist bij Morgan Stanley, vindt deze evolutie niet meer dan logisch. De belangrijkste kopers van goud waren in de voorbije maanden de centrale banken en daar was in de afgelopen maanden nogal wat onrust. De centrale banken vertrouwen het zaakje niet helemaal meer en verkopen dus per saldo goud.