De centrale banken weerlegden de kritiek dat de testen met opzet zo makkelijk mogelijk waren gemaakt. De Bundesbank en de Duitse financiële regulator BaFin verklaarden dat het Europees bancair systeem zijn degelijkheid en zijn crisisbestendigheid heeft bewezen.

Bij de Franse bank stelde gouverneur Christian Noyer dat ook de Franse banken een volgende crisis zonder veel moeite gaan overleven.

De vier grote Franse banken beschikken over voldoende kapitaal om een economische inzinking en een begrotingscrisis te overleven.

De andere centrale banken kwamen met gelijkaardige commentaren. De Europese Centrale Bank zei dat de banken die niet slaagden zo snel mogelijk geherkapitaliseerd moeten worden. In totaal gaat het om een bedrag van 3,40 miljard euro.

Dat bedrag is lager dan over het algemeen was verwacht, wat de kritiek op de gestrengheid van de testen deed toenemen. Minister George Papaconstantinou verklaarde afgelopen weekend dat Agricultural Bank of Greece, de enige Griekse bank die niet slaagde, voor het einde van dit jaar een plan moet voorleggen over het optrekken van het kapitaal.

De bank zelf heeft al een kapitaalverhoging in het vooruitzicht gesteld. Volgens de minister kunnen de Griekse banken zelfs in moeilijkere omstandigheden dan de huidige nog functioneren.

De Spaanse Financieminister Elena Salgado verklaarde dat er geen haast is om de vijf spaarbanken te herkapitaliseren. Anna Maria Tarantola van de Italiaanse centrale bank was blij dat er nu een einde gaat komen aan de geruchtenstroom rond de banken.

De Bank of England gaf geen onmiddellijk commentaar, maar voormalig topman David Blanchflower had toch enig commentaar op de testen. Die waren volgens hem niet overdreven streng, zodat er heel wat vraagtekens blijven staan.

De centrale banken weerlegden de kritiek dat de testen met opzet zo makkelijk mogelijk waren gemaakt. De Bundesbank en de Duitse financiële regulator BaFin verklaarden dat het Europees bancair systeem zijn degelijkheid en zijn crisisbestendigheid heeft bewezen. Bij de Franse bank stelde gouverneur Christian Noyer dat ook de Franse banken een volgende crisis zonder veel moeite gaan overleven. De vier grote Franse banken beschikken over voldoende kapitaal om een economische inzinking en een begrotingscrisis te overleven. De andere centrale banken kwamen met gelijkaardige commentaren. De Europese Centrale Bank zei dat de banken die niet slaagden zo snel mogelijk geherkapitaliseerd moeten worden. In totaal gaat het om een bedrag van 3,40 miljard euro. Dat bedrag is lager dan over het algemeen was verwacht, wat de kritiek op de gestrengheid van de testen deed toenemen. Minister George Papaconstantinou verklaarde afgelopen weekend dat Agricultural Bank of Greece, de enige Griekse bank die niet slaagde, voor het einde van dit jaar een plan moet voorleggen over het optrekken van het kapitaal. De bank zelf heeft al een kapitaalverhoging in het vooruitzicht gesteld. Volgens de minister kunnen de Griekse banken zelfs in moeilijkere omstandigheden dan de huidige nog functioneren. De Spaanse Financieminister Elena Salgado verklaarde dat er geen haast is om de vijf spaarbanken te herkapitaliseren. Anna Maria Tarantola van de Italiaanse centrale bank was blij dat er nu een einde gaat komen aan de geruchtenstroom rond de banken. De Bank of England gaf geen onmiddellijk commentaar, maar voormalig topman David Blanchflower had toch enig commentaar op de testen. Die waren volgens hem niet overdreven streng, zodat er heel wat vraagtekens blijven staan.