Het is de bedoeling om op de eerste plaats een credit crunch te voorkomen. Toch blijken de beleggers niet echt het ergste te vrezen

Wall Street is vandaag hoger gesloten, waarbij de koersen in de tweede helft van de sessie verder opliepen. Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 1,24% in de plus, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq winsten van respectievelijk 1,08% en 0,63% lieten optekenen.

Rendement op Amerikaanse staatsobligaties weer iets hoger

Op de valutamarkten ging de koers van de euro nogmaals hoger, hoewel er van grote bewegingen geen sprake was. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2635 dollar betaald of een half procent meer dan het slotniveau van gisteren.

De euro houdt voorlopig goed stand boven 1,25 dollar. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,61%, of een half procent meer dan gisteren.

Olie en goud weer iets duurder

Voor een troy ounce goud werd 1626,30 dollar betaald, of iets meer dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 84 dollar betaald of bijna 2% meer dan het slotniveau van gisteren.

Het is de bedoeling om op de eerste plaats een credit crunch te voorkomen. Toch blijken de beleggers niet echt het ergste te vrezen Wall Street is vandaag hoger gesloten, waarbij de koersen in de tweede helft van de sessie verder opliepen. Bij het slot van de handel stond de Dow Jones 1,24% in de plus, terwijl de S&P 500 en de Nasdaq winsten van respectievelijk 1,08% en 0,63% lieten optekenen. Rendement op Amerikaanse staatsobligaties weer iets hoger Op de valutamarkten ging de koers van de euro nogmaals hoger, hoewel er van grote bewegingen geen sprake was. Bij het slot van de handel werd voor één euro 1,2635 dollar betaald of een half procent meer dan het slotniveau van gisteren. De euro houdt voorlopig goed stand boven 1,25 dollar. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie kwam uit op 1,61%, of een half procent meer dan gisteren. Olie en goud weer iets duurder Voor een troy ounce goud werd 1626,30 dollar betaald, of iets meer dan het slotniveau van gisteren. Ruwe olie (US Crude) werd eveneens duurder, voor een vat ruwe olie werd iets meer dan 84 dollar betaald of bijna 2% meer dan het slotniveau van gisteren.